Balken

( 5 producten )

Hardhouten balken vragen geen onderhoud en kunnen weersinvloeden goed doorstaan. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor toepassingen in de buitenlucht. De balken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Hardhout heeft een prachtige natuurlijke uitstraling met een vaak roodbruine kleur. Hardhout wordt daarom veel toegepast in de tuin. 

Iedereen is fan van hardhout

Het is niet zo vreemd dat veel mensen graag met hardhout werken. Omdat het zo ontzettend sterk is en lang goed blijft wordt het veel bij projecten buiten gebruikt. Daarnaast is hardhout een duurzaam product, gaat een hardhouten bouwwerk jarenlang mee en ziet het er ook nog eens geweldig uit.

Wanneer spreek je van hardhout?

Hardhout is een verzamelnaam voor verschillende soorten hout die afkomstig zijn van loofbomen. Er zijn enorm veel verschillende soorten hardhout; denk bijvoorbeeld aan Acacia hout, Azobe hout, Bangkirai hout, Berkenhout, Red Cedar, Eikenhout, Mahonie, Meranti, Merbau hout, Teakhout, Robinia hout en nog veel meer houtsoorten. 

Waar kun je hardhout voor gebruiken?

Uiteraard kun je hardhout voor binnen ook gebruiken, maar omdat hardhout heel erg sterk is en goed blijft ook in vochtige omstandigheden, worden hardhouten producten vaak bij bouwprojecten buiten toegepast. Denk hierbij aan houtbouw in de tuin, dus houten schuttingen, tuinhuizen, veranda’s, vlonders, of bijvoorbeeld bij het bouwen van een schuur.

Verschillende maten hardhout

Elk bouwproject vraagt om andere producten van hardhout. Daarom hebben wij in ons assortiment al heel veel verschillende afmetingen. Zo vindt u bijvoorbeeld hardhouten balken van 50 x 100 mm, maar ook een hardhouten balk van 50 x 150 mm. Dit geldt uiteraard ook voor onze andere hardhouten producten. 

Hardhout natuurlijk van de Hardhoutfabriek

De Hardhoutfabriek heeft een enorm assortiment aan hardhout en levert aan zowel zakelijke als particuliere afnemers. Bent u van plan om een schutting, overkapping, een veranda of ander bouwproject te starten? Of zelfs veel grotere projecten, zoals bij de grond-, weg- en waterbouw? Bestel dan uw hardhout bij de Hardhoutfabriek. Ons assortiment bestaat uit palen, balken, planken, regels, vlonderplanken en steenschotten in veel verschillende maten.

Neem contact op