Planken

( 4 producten )

Geef uw steiger of schutting een luxe en natuurlijke uitstraling met onze hardhouten planken. De Hardhoutfabriek heeft hardhouten planken in diverse maten.  Hardhout heeft geen onderhoud nodig, kan weersinvloeden geweldig doorstaan en gaat daardoor jarenlang mee.

Hardhout heeft een lange levensduur

Hardhout is hout dat afkomstig is van loofbomen. Omdat loofbomen langzaam groeien is hun nerfstructuur anders dan die van naaldbomen. Dat zorgt ervoor dat het hardhout stevig is. Hardhout is zo enorm sterk, dat het jarenlang meegaat. Ook als het veel in aanraking komt met vocht. Daarom is het zo goed te gebruiken bij bouwprojecten, ook of zelfs juist in de buitenlucht.

Hardhout natuurlijk van de Hardhoutfabriek

De Hardhoutfabriek heeft een enorm assortiment aan hardhout en levert aan zowel zakelijke als particuliere afnemers. Bent u van plan om een schutting, overkapping, een veranda of ander bouwproject te starten? Of zelfs veel grotere projecten, zoals bij de grond-, weg- en waterbouw? Bestel dan uw hardhout bij de Hardhoutfabriek. Ons assortiment bestaat uit palen, balken, planken, regels, vlonderplanken en steenschotten in veel verschillende maten.

Verschillende lengtematen hardhout

Ook bieden wij verschillende lengtematen aan. Heeft u bijvoorbeeld een balk nodig van 2 meter of van 2,5 meter. Beiden zijn standaard in ons assortiment opgenomen. Zo kunt u zonder moeite de juiste hardhouten steenschotten, balken, regels, planken, vlonderplanken en palen bestellen voor uw projecten zoals veranda, schuur, schutting of overkapping. Noem maar op.

Waar kun je hardhout voor gebruiken?

Uiteraard kun je hardhout voor binnen ook gebruiken, maar omdat hardhout heel erg sterk is en goed blijft ook in vochtige omstandigheden, worden hardhouten producten vaak bij bouwprojecten buiten toegepast. Denk hierbij aan houtbouw in de tuin, dus houten schuttingen, tuinhuizen, veranda’s, vlonders, of bijvoorbeeld bij het bouwen van een schuur.

Wanneer spreek je van hardhout?

Hardhout is een verzamelnaam voor verschillende soorten hout die afkomstig zijn van loofbomen. Er zijn enorm veel verschillende soorten hardhout; denk bijvoorbeeld aan Acacia hout, Azobe hout, Bangkirai hout, Berkenhout, Red Cedar, Eikenhout, Mahonie, Meranti, Merbau hout, Teakhout, Robinia hout en nog veel meer houtsoorten. 

Neem contact op