Regels

( 2 producten )

Voor een extra stevige constructie van uw bouwproject maakt u gebruik van de hardhouten regels van de Hardhoutfabriek. Regels zijn solide en zijn uitermate geschikt voor buitengebruik. Hardhoutfabriek heeft een ruim assortiment en de hardhouten regels zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hardhout heeft geen onderhoud nodig en gaat jarenlang mee.

Hoe hard is hardhout?

Je zou verwachten dat alle hardhout soorten ook echt hard zijn, maar er zit enorm veel verschil in de hardheid van hardhout. De ene soort is zachter dan de andere en sommige houtsoorten zijn zelfs minder hard dan hout dat van naaldbomen afkomstig is. Dat heeft alles te maken met de dichtheid en de nerfstructuur van het hout. Dit verschilt per houtsoort en daarom is de hardheid van hardhout per soort verschillend.

Verschillende maten hardhout

Elk bouwproject vraagt om andere producten van hardhout. Daarom hebben wij in ons assortiment al heel veel verschillende afmetingen. Zo vindt u bijvoorbeeld hardhouten balken van 50 x 100 mm, maar ook een hardhouten balk van 50 x 150 mm. Dit geldt uiteraard ook voor onze andere hardhouten producten. 

Verschillende lengtematen hardhout

Ook bieden wij verschillende lengtematen aan. Heeft u bijvoorbeeld een balk nodig van 2 meter of van 2,5 meter. Beiden zijn standaard in ons assortiment opgenomen. Zo kunt u zonder moeite de juiste hardhouten steenschotten, balken, regels, planken, vlonderplanken en palen bestellen voor uw projecten zoals veranda, schuur, schutting of overkapping. Noem maar op.

Iedereen is fan van hardhout

Het is niet zo vreemd dat veel mensen graag met hardhout werken. Omdat het zo ontzettend sterk is en lang goed blijft wordt het veel bij projecten buiten gebruikt. Daarnaast is hardhout een duurzaam product, gaat een hardhouten bouwwerk jarenlang mee en ziet het er ook nog eens geweldig uit.

Wanneer spreek je van hardhout?

Hardhout is een verzamelnaam voor verschillende soorten hout die afkomstig zijn van loofbomen. Er zijn enorm veel verschillende soorten hardhout; denk bijvoorbeeld aan Acacia hout, Azobe hout, Bangkirai hout, Berkenhout, Red Cedar, Eikenhout, Mahonie, Meranti, Merbau hout, Teakhout, Robinia hout en nog veel meer houtsoorten. 

Neem contact op