Steenschotten

( 1 product )

Voor hardhouten steenschotten worden houten regels met een mes- en groefverbinding met elkaar samengepakt door middel van grote ijzeren houtdraadbouten. Over de hele breedte worden de kopse kanten vervolgens verstevigd met een metalen C-profiel. Dit maakt de constructie van steenschotten bijzonder sterk. Ze gaan dan ook jarenlang mee. De hardhouten schotten hebben een prachtige verweerde uitstraling en zijn perfect om te gebruiken in de tuin, als schutting of te verwerken in meubels en deuren.  

Hoe hard is hardhout?

Je zou verwachten dat alle hardhout soorten ook echt hard zijn, maar er zit enorm veel verschil in de hardheid van hardhout. De ene soort is zachter dan de andere en sommige houtsoorten zijn zelfs minder hard dan hout dat van naaldbomen afkomstig is. Dat heeft alles te maken met de dichtheid en de nerfstructuur van het hout. Dit verschilt per houtsoort en daarom is de hardheid van hardhout per soort verschillend.

Hardhout natuurlijk van de Hardhoutfabriek

De Hardhoutfabriek heeft een enorm assortiment aan hardhout en levert aan zowel zakelijke als particuliere afnemers. Bent u van plan om een schutting, overkapping, een veranda of ander bouwproject te starten? Of zelfs veel grotere projecten, zoals bij de grond-, weg- en waterbouw? Bestel dan uw hardhout bij de Hardhoutfabriek. Ons assortiment bestaat uit palen, balken, planken, regels, vlonderplanken en steenschotten in veel verschillende maten.

Hardhout heeft een lange levensduur

Hardhout is hout dat afkomstig is van loofbomen. Omdat loofbomen langzaam groeien is hun nerfstructuur anders dan die van naaldbomen. Dat zorgt ervoor dat het hardhout stevig is. Hardhout is zo enorm sterk, dat het jarenlang meegaat. Ook als het veel in aanraking komt met vocht. Daarom is het zo goed te gebruiken bij bouwprojecten, ook of zelfs juist in de buitenlucht.

Iedereen is fan van hardhout

Het is niet zo vreemd dat veel mensen graag met hardhout werken. Omdat het zo ontzettend sterk is en lang goed blijft wordt het veel bij projecten buiten gebruikt. Daarnaast is hardhout een duurzaam product, gaat een hardhouten bouwwerk jarenlang mee en ziet het er ook nog eens geweldig uit.

Wanneer spreek je van hardhout?

Hardhout is een verzamelnaam voor verschillende soorten hout die afkomstig zijn van loofbomen. Er zijn enorm veel verschillende soorten hardhout; denk bijvoorbeeld aan Acacia hout, Azobe hout, Bangkirai hout, Berkenhout, Red Cedar, Eikenhout, Mahonie, Meranti, Merbau hout, Teakhout, Robinia hout en nog veel meer houtsoorten. 

Waar kun je hardhout voor gebruiken?

Uiteraard kun je hardhout voor binnen ook gebruiken, maar omdat hardhout heel erg sterk is en goed blijft ook in vochtige omstandigheden, worden hardhouten producten vaak bij bouwprojecten buiten toegepast. Denk hierbij aan houtbouw in de tuin, dus houten schuttingen, tuinhuizen, veranda’s, vlonders, of bijvoorbeeld bij het bouwen van een schuur.

Neem contact op