Palen

( 5 producten )

Hardhouten palen zijn ontzettend sterk en uitermate geschikt voor toepassingen bij grondwerkzaamheden bij de bouw. Door het gebruik van hardhouten palen krijgt uw schutting of hek een duurzame versteviging. De palen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Hardhout heeft een prachtige natuurlijke uitstraling met een vaak roodbruine kleur. Hardhout wordt daarom veel toegepast in de tuin.

Verschillende lengtematen hardhout

Ook bieden wij verschillende lengtematen aan. Heeft u bijvoorbeeld een balk nodig van 2 meter of van 2,5 meter. Beiden zijn standaard in ons assortiment opgenomen. Zo kunt u zonder moeite de juiste hardhouten steenschotten, balken, regels, planken, vlonderplanken en palen bestellen voor uw projecten zoals veranda, schuur, schutting of overkapping. Noem maar op.

Iedereen is fan van hardhout

Het is niet zo vreemd dat veel mensen graag met hardhout werken. Omdat het zo ontzettend sterk is en lang goed blijft wordt het veel bij projecten buiten gebruikt. Daarnaast is hardhout een duurzaam product, gaat een hardhouten bouwwerk jarenlang mee en ziet het er ook nog eens geweldig uit.

Wanneer spreek je van hardhout?

Hardhout is een verzamelnaam voor verschillende soorten hout die afkomstig zijn van loofbomen. Er zijn enorm veel verschillende soorten hardhout; denk bijvoorbeeld aan Acacia hout, Azobe hout, Bangkirai hout, Berkenhout, Red Cedar, Eikenhout, Mahonie, Meranti, Merbau hout, Teakhout, Robinia hout en nog veel meer houtsoorten. 

Hoe hard is hardhout?

Je zou verwachten dat alle hardhout soorten ook echt hard zijn, maar er zit enorm veel verschil in de hardheid van hardhout. De ene soort is zachter dan de andere en sommige houtsoorten zijn zelfs minder hard dan hout dat van naaldbomen afkomstig is. Dat heeft alles te maken met de dichtheid en de nerfstructuur van het hout. Dit verschilt per houtsoort en daarom is de hardheid van hardhout per soort verschillend.

Waar kun je hardhout voor gebruiken?

Uiteraard kun je hardhout voor binnen ook gebruiken, maar omdat hardhout heel erg sterk is en goed blijft ook in vochtige omstandigheden, worden hardhouten producten vaak bij bouwprojecten buiten toegepast. Denk hierbij aan houtbouw in de tuin, dus houten schuttingen, tuinhuizen, veranda’s, vlonders, of bijvoorbeeld bij het bouwen van een schuur.

Neem contact op